Bedankt voor weer een prachtig jaar

Nog een paar dagen en er is weer een jaar voorbij. Een mooi moment om even terug- en vooruit te blikken. Wat hebben we gedaan dit jaar en – belangrijker misschien nog wel – wat zijn onze plannen voor het nieuwe jaar?

We hebben goed geluisterd

 

We trapten 2018 af met de lancering van de Promesse Management app: snel en overzichtelijk je bedrijfsresultaten bij elkaar, gewoon in je broekzak. We maakten een mooi, informatief filmpje waarin we laten zien hoe een dag van John, eigenaar van een VBS Woninginrichtingszaak, eruit kan zien als Promesse hem begeleidt van offerte, via order en inkooporder naar levering en facturatie. In de tweede helft van het jaar brachten we de productconfigurator uit, waarmee je een ‘shop proof’ offerte kunt uitbrengen. Onze Product Data Manager (PDM) – een dienst die we al sinds 2005 verlenen – fungeert inmiddels als integrator voor diverse branches. Bovendien is PDM nu ook gekoppeld aan Woontotaal, eigenaar van het belangrijkste softwarepakket in de gordijn- en vloerenbranche. Door steeds weer goed te luisteren naar de wensen van onze klanten blijven we onze software verfijnen.

 

Nieuwe privacywet

 

De eerste maanden van 2018 stonden duidelijk in het teken van de op handen zijnde nieuwe privacywetgeving, de AVG. Geen mailbox die niet overliep van de berichten over dit onderwerp. Ook wij besteedden er uiteraard aandacht aan. Zo schreven we over [het belang van up-to-date hardware ](https://www.ais-groep.nl/de-nieuwe-privacywet–voldoet-mijn-hardware-nog-wel.html)maar ook over zaken als [gegevensverwerking, verantwoordingsplicht en het belang van een transparante privacyverklaring](https://www.ais-groep.nl/de-nieuwe-privacywet.html). Op 25 mei is de wet in werking getreden en we kunnen terugkijken op een succesvolle overgang.

 

Andere marktontwikkelingen

 

Natuurlijk volgden we ook de ontwikkelingen in de markt. We informeerden onze lezers hoe het nu precies zit met blockchain en cryptovaluta en of we bitcoins gaan terugzien in retail. Conclusie: _bitcoin is here to stay_ maar in de winkel gaan we daar voorlopig nog niet veel van merken. We onderzochten de invloed van kunstmatige intelligentie op het bestaan van de stenen winkel. Gelukkig bleek dat in complexere productcategorieën zoals consumentenelektronica en woninginrichting de consument nog steeds vertrouwt op de expertise van de verkoopmedewerker als het gaat om de aankoopbeslissing. Een fijne gedachte.

 

Op naar een nieuw jaar vol nieuwe ontwikkelingen

 

Als we na de feestdagen met z’n allen weer aan de slag gaan is het lage btw-tarief verhoogd van 6 naar 9%. Geen zorg voor onze klanten: Promesse regelt dit ‘vanzelf’. Ook in 2019 zullen we ons met onze Product Data Manager verder gaan focussen op uitbreiding van leveranciers in de woninginrichtingbranche. Dit met het oog op een versnelde ketenintegratie. Daar waar digitale koppelingen mogelijkheden zijn, sluiten we op aan om zo onze klanten (winkeliers) orders direct in het systeem van de leverancier te kunnen plaatsen. Waar geen koppeling mogelijkheden zijn verzamelen wij het complete winkelassortiment voor de winkelier en zetten het vervolgens klaar in Promesse om te kunnen verkopen en bestellen.

 

Verder hopen we natuurlijk dat we in het nieuwe jaar nog meer nieuwe Promesse-gebruikers kunnen verwelkomen. Wij zullen in ieder geval ons uiterste best doen om onze dienstverlening rondom woninginrichting nog verder uit te breiden en te verbeteren.

 

Samen genieten van de feestdagen

 

We hopen dat iedereen de rust kan vinden om met je dierbaren van de feestdagen te genieten. Wij gaan dat ook proberen, en zijn daarom rond de feestdagen in beperkte mate te bereiken. Vanaf maandag 24 december tot en met dinsdag 1 januari zijn we uitsluitend bereikbaar voor spoedmeldingen van klanten op het **storingsnummer 0229- 297 594**. Natuurlijk kunt u zoals altijd 24/7 meldingen plaatsen via het support-portaal.

 

We wensen iedereen geweldige feestdagen en we kijken uit naar een fantastisch 2019!

 

Fijne feestdagen,

 

Achmed Afkiri

 

AIS Groep BV

 

Tel.: 088 – 1700 602

 

www.ais-groep.nl

 

 

tel: +31 (0)88 1700 602      www.ais-groep.nl      info@ais-groep.nl      kvk: 67405320      Privacyverklaring

BLOG